Video Klubben Klostergade

Video & Fotoklub
Du er her:   Hjem > Slet en Facebook profil
top
Page
Menu

Slet en Facebook profil

Sådan sletter du en FACEBOOK profil

Facebook er på kort tid blevet en af de absolut mest populære og mest bruge hjemmesider på nettet. Den sociale tjeneste har i eksplosiv fart fået tilslutning fra utroligt mange brugere verden over.

Omtrent 2 millioner danskere har en Facebook profil i dag. Det er utroligt mange danskere der har en profil herinde. Mange er ikke kun venner med dem de er venner med i den virkelige verden, men har også fundet gamle klassekammerater, forretningsforbindelser og meget mere.

Facebooks skyggesider

Facebook har rigtig mange positive sider, men der findes også mange skyggesider ved at være aktiv på Facebook. For det første stiller man sit liv offentligt til skue. Ja, man kan gøre visse billeder og adgangen til ens profil begrænset, men det kan omgås. Det er ikke alle der bryder sig om at en masse mennesker kan læse med på hvem man er venner med, hvad man laver og skriver på sin væg og hvilke billeder man har lagt op. Det kan give anledning til at man gerne vil slette sin profil på facebook igen.

Blandt børn er der også indimellem en udbredt mobning af klassekammerater eller lignende. Det er dejligt frit for mobberne at sidde derhjemme foran computeren og svine andre til i et offentligt forum. Det kan ramme meget hårdt hos den enkelte der bliver mobbet.

Mange bliver også irriteret over de mange ligegyldige status opdateringer man bliver bombarderet med. Man kan jo være ligeglad med om ens gamle klassekammerater lige har bagt pandekager eller hvad det kan være.

Så der findes mange gode grunde til at man vil slette sin Facebook profil.

At slette en Facebook profil er ikke så nemt

Når du vil slette din Facebook profil permanent, er det vigtigt at du følger denne vejledning. I starten af Facebooks tid, kunne du ikke slette din facebook profil permanent, men kun deaktivere den. Den ville egentlig altid bare være der, uden at du kunne gøre noget. Efter nogle retssager er det nu blevet muligt at slette din Facebook konto permanent.

Men Facebook er god til at skjule denne funktion. For går du ind i Konto -> Kontoindstillinger -> Deaktiver konto, så sætter du egentlig kun din profil på pause. Et godt bevis på dette er, at dine venner stadig vil kunne tagge dig og sende dig invitationer m.m.

Ønsker du kun at sætte din profil på pause, så er det selvfølgelig dette du gør.

Slet Facebook profil permanent

Hvis du i stedet helt vil slette din profil på Facebook, så kan du gøre det på følgende måde.

Først vil jeg faktisk råde dig til at gå ind og slette alle billeder du har liggende på din profil. I det du lagde billederne op (og da du oprettede din profil) gav du Facebook råderet og ejerskab over dine billeder. Det betyder at Facebook og firmaet bag, kan bruge billederne til HVAD SOM HELST. Så hvis ikke du vil se dine billeder brugt andre steder, vil jeg råde dig til at slette billederne inden du sletter din profil.

Men ok, Facebook indeholder jo milliarder af  billeder, så risikoen for at dine billeder bliver brugt til noget som helst, er jo uendelig lille. Jeg ville ikke være bekymret hvis jeg var dig.

Efter du har slettet billederne, kan du slette din profil på Facebook via følgende link:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Det er det direkte link til sletning af din profil på Facebook. Når du klikker SEND på denne side, så sendes en anmodning til Facebook om at få din profil slettet. Der kan gå op til en måned før din profil rent faktisk er slettet.

Hvis du fortryder dit valg, kan du annullere din sletning inden der er gået 14 dage. Det gør du ved at logge ind på din profil, hvor du så har mulighed for at annullere. Ellers lad være med at logge på din profil i de 14 dage, da du ellers vil genaktivere profilen.

 

                                                 14. juni 2011

                                                   Flemming Torben

 

 

Sidst ændret: 19.10.2019
« forrige top næste »
top
Page
Menu